Coco Frost vanille ijs

Omschrijving

Ingrediënten

Gefermenteerd kokosijs met vanille INGREDIËNTEN:75%gefermenteerdekokosmelk*(kokosmelk*, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel*, yoghurtculturen**), agavesiroop*, guarboon extract*, water, natuurlijk bourbon vanille extract*, stabilisatoren: johannesbroodpitmeel*, guarpitmeel*, 0,1% gemalen vanille schroten*, emulgator: lecithine (zonnebloem*) / *= van biologische oorsprong (Kan sporen van melk bevatten)

*Van biologische oorsprong

Wil je meer weten over onze ingrediënten? Bekijk onze FAQ.

Vegan vanille ijs

Vanille en roomijs is een killer combo: het is zoet, aromatisch en verfrissend. Op jullie verzoek maakten wij een Abbot Kinney’s versie van plantaardige en duurzame ingrediënten. De nieuwe Coco Frost Vanille is gemaakt van onze eigen Coco Start, een klein beetje agavesiroop en bourbon vanille uit Madagascar. Zo maak je bio vanille ijs dat swingt als een rapnummer uit de jaren negentig. Zonder koeien dus, of lactose die je niet nodig hebt.

Win, win baby…

Misschien goed om te weten

Coco Frost vanille ijs bevat ongeraffineerde kokosbloesemsuiker. Ze zeggen dat het één van de beste soorten suiker is, maar het is toch suiker. Helaas kun je (zo ver wij weten) geen natuurlijk schepbaar ijs maken zonder suiker. Een beetje dus, voor een goede textuur.

Kokosmelk bevat verzadigde vetten en die geven je snel een vol gevoel. 110 ml (twee bollen) is voor de normale ijs-eter dan ook voldoende.

Wil je meer weten over kokosbloesemsuiker of kokosvetten? Bekijk onze FAQ.

Voor de rest

Coco Frost vanille ijs bevat geen zuivel, gluten of soja. Geschikt voor veganisten, vegetariërs en alleseters.

Gemiddelde voedingswaardes

per 100g

Energie 874 kJ/ 210 kcal
Vet 14,4 g
waarvan verzadigd 12,8 g
Carbohydrates 18,6 g
of which sugar 12,8 g
Proteins 1,4 g
Salt 0,03 g

Waar te koop? Vind een winkel bij jou in de buurt!