Simpel & plantaardig

Bij Abbot Kinney’s maken we lekkere plantaardige producten van de allerbeste ingrediënten. Dat smaakt het best, en is voedzaam en goed voor je. En daar houden we wel van.

 

Introductie

Abbot Kinney’s klinkt misschien wel verfijnd, maar waar wij voor staan is eigenlijk heel simpel…

abbot kinney's zuivelvrij

Simpel

We geloven in de kracht van de eenvoud. Als je de beste amandelen of kokosnoten vindt, en je hebt een goed recept, dan heb je verder niet zo veel meer nodig. We gebruiken geen rare processen of toevoegingen waar je lijf van in de war raakt om onze producten goedkoper of winstgevender te maken. We gebruiken weinig ingrediënten, alleen het allerbeste en daar maken we iets voedzaams van. Net zoals je zelf thuis ook zou doen.

Plantaardig

Plantaardig eten is om veel redenen een goed idee. Je lijf is erop gebouwd om plantjes te eten, en een plantaardig dieet is een stuk milieuvriendelijker. Bij Abbot Kinney’s willen we graag een bijdrage leveren aan een plantaardigere wereld. Als je de juiste producten bij elkaar kiest, kun je bijzonder lekkere dingen maken die goed voor jou zijn en goed voor de planeet.

Neem bijvoorbeeld onze Coco Start met mango, hiervoor gebruiken we de wereldberoemde Alfonso mango’s van de westkust van India. Ze zijn prachtig donkergeel vanbinnen, en zijn erg vezelrijk, en dat maakt natuurlijk mooie puree. Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk zoet en vol van smaak waardoor we niks hoeven toe te voegen, zelfs geen suikers! Gewoon puur is de natuur op z’n best.

Van kokosnoot tot Coco Start

Coco Start is een plantaardig alternatief voor yoghurt gemaakt van kokosmelk. Yoghurt (of een alternatief hiervoor) kun je namelijk van van alles maken, en niet alleen van koemelk. In dit geval dus van kokosnoten. Zo werkt het:

Kokosnoten

We hebben veel verschillende biologische kokosnoten geproefd, en wij vinden die uit Sri Lanka het lekkerst. Als je de natuur zijn werk laat doen, valt ie na een maand of twaalf vanzelf van de boom. Tijdens de rijping zet het kokoswater zich om in vruchtvlees (kokos) Als hij mooi donkerbruin is, en nog een beetje klotst, dan is de kokos op zijn allerlekkerst.

Van kokos naar kokosmelk

De rijpe kokosnoten worden in de fabriek in Sri Lanka gekraakt en vakkundig leeg geschraapt. Het vruchtvlees wordt drie keer geperst totdat er alleen nog droge kokos overblijft. Als je daar een klein beetje water aan toevoegt krijg je kokosmelk.

Coco Start maken

Onze Coco Start maak je op bijna dezelfde manier als yoghurt van koemelk. Het is een kwestie van de juiste yoghurtculturen en een beetje geduld. Het gaat zo:

Om te beginnen voegen we een klein beetje natuurlijke verdikker (tapiocameel) toe aan de kokosmelk en verwarmen het tot 80 graden. Dat is om de tapioca te laten binden en er zeker van te zijn dat alle micro-organismen eruit zijn, en jouw Coco Start volledig voedselveilig is. Daarna voegen we vier soorten plantaardige yoghurtculturen toe. Rond de veertig graden werken die op hun best, en zetten ze de natuurlijke suikers in de kokosmelk om in zuur. Als het lekker fris smaakt, maar nog niet te zuur, wordt de Coco Start in de cups gedaan en koelen we het razendsnel naar 2 graden zodat er niets van de smaak verloren gaat.

Je ziet het. Het is heerlijk simpel en puur natuur – je kan het zelfs thuis maken!

gijs en jimme abbot kinney's

Probeer het zelf

Ontdek meer over heerlijke plantaardigheid