Lactosevrije yoghurt

Introductie

Abbot Kinney’s klinkt misschien wel verfijnd, maar waar wij voor staan is eigenlijk heel simpel…

Lactosevrij dieet

Van “melk is goed voor elk” naar “ik mag geen lactose’’. We horen steeds meer dat mensen lactose intolerant zijn en daardoor geen melk, yoghurt of kaas consumeren. Het toenemende aantal in lactose-intoleranten zorgt bij velen van ons voor vraagtekens. Wat is een lactose intolerantie nou precies en hoe komt het dat terwijl we voorheen dagelijks een glaasje melk dronken, we het nu niet meer kunnen hebben?! Het eten van plantaardige yoghurt kan de oplossing zijn voor dit probleem.

Melk bestaat uit twee componenten, namelijk melksuikers (lactose) en melkeiwitten (caseïne). Bij een lactose-intolerantie kan het lichaam melksuikers niet verteren waardoor er buik- en darm klachten ontstaan. Dit onvermogen neemt met het stijgen van de leeftijd geleidelijk toe. In een aantal zeldzame gevallen zijn baby’s bij de geboorte al lactose intolerant. Ook zijn bepaalde mensenrassen meer vatbaar voor een lactose intolerantie dan andere rassen. Plantaardige yoghurt kan iedereen wel goed verdragen.

(h)eerlijk plantaardig cropped

WAAR TE KOOP? VIND EEN WINKEL BIJ JOU IN DE BUURT!

kracht van eenvoud low res

Lactoseintolerantie vs. koemelkallergie

Deze twee termen zijn inderdaad verwarrend, maar er is toch degelijk wel een verschil! Om het verschil tussen de twee termen toe te lichten is het belangrijk om nogmaals te benoemen dat melk bestaat uit twee componenten, namelijk melksuikers (lactose) en melkeiwitten (caseïne). Bij een lactose intolerantie kan het lichaam melksuikers niet verteren terwijl er bij een koemelkallergie sprake is van een extreme reactie van het afweersysteem op melkeiwitten. Plantaardige yoghurt bevat geen melksuikers en geen melkeiwitten waardoor dit goed door het lichaam wordt verteerd.

Lactosevrij genieten

Ben jij lactose intolerant of ben je gewoon benieuwd hoe je lichaam reageert op een lactosevrij dieet? Probeer dan eens yoghurt producten te vervangen door lactosevrije yoghurt. Er zijn gelukkig veel lactosevrije producten op de markt die ook nog eens lekker zijn. Neem bijvoorbeeld onze Almond Start. Deze lactosevrije yoghurt wordt gemaakt van water, amandelen, tapiocameel en yoghurtculturen. Met wel 15% amandelen in de Almond Start proef je bij iedere hap de intense smaak van deze heerlijke nootjes…

Almond-start-400-v3-min

Gevulde pastaschelpen met Almond Start

Lactosevrije recepten

Met onze Coco Start en Almond Start kun je wel meer maken dan alleen een muesli/granola ontbijtje. Probeer onze lactosevrije yoghurt eens in je salade dressing, of voeg een lepeltje amandelyoghurt toe aan je pompoensoep om het een extra romige smaak te geven. Op onze receptenpagina vindt je de lekkerste lactosevrije gerechten die je niet kunt weerstaan. Neem een kijkje en laat je verlijden!

Enthousiast? Ga snel naar een winkel bij jou in de buurt!