Food trend 2018: vegan ijs amsterdam

In Blog

Plant-based food is here to stay! Voorspellingen van de food trends van 2018 wijzen één ding uit: vegan eten wordt steeds belangrijker. Een grote ontwikkeling binnen plantaardig eten? Vegan ijs! Daar praat ik je graag over bij.

Vegan ijs Amsterdam

Steeds meer (grote) ijsmerken komen met een vegan variant op de markt. Als groot ijsliefhebber kan ik dit alleen maar aanmoedigen. Voor de smaak heb je geen dierlijke ingrediënten nodig en daarnaast is het beter voor de wereld en de dieren. Wil je graag weten waarom het goed is om -vaker- dierlijke producten te laten staan? Ik leg dat in dit artikel uit. Terug naar het ijs! Want welke soorten vegan ijs heb je eigenlijk en hoe zit het met de smaak? Vooral in de grote steden is het aanbod groot, vegan ijs Amsterdam is populair!

Sorbetijs

Het meest bekende plantaardige ijs is op basis van fruit en suiker. Bijna alle sorbet smaken zijn dan ook vegan. Denk hierbij aan: aardbei, mango, bosbessen, passievrucht, meloen, citroen, framboos en ananas. Steeds vaker zie ik chocolade sorbet ijs bij de ijssalons. Het is sorbet, maar door de volle chocoladesmaak lijkt het net roomijs. Haal je een ijsje bij een ijssalon? Laat het hoorntje dan links liggen, want die is niet (meestal) vegan. Vegan ijs Amsterdam.

Ijs op basis van kokosmelk

Kokosmelk is een goede basis voor ijs. Dat weten wij natuurlijk allang met onze Coco Frost. Wij hebben dit ijs in drie smaken: Coco Frost Naturel, Coco Frost Strawberry en Coco Frost Cacao. De Coco Frost is de bevroren variant van de Coco Start. Door de kokosmelk is het ijs romig en het heeft een zachte smaak. Door de vegan yoghurtculturen is het tegelijkertijd fris. De Coco Frost kun je goed vergelijken met vegan frozen yoghurt ijs.

vegan ice cream abbot kinney's

Ijs op basis van amandelmelk

Amandelmelk is een ander basisingrediënt om een vegan ijsje van te maken. Heb jij onze Almond Frost al geprobeerd? Voor de basis gebruiken wij de Almond Start en om de Almond Frost nog beter te laten smaken, hebben wij de amandelen geroosterd. Hierdoor heeft het ijs een rijke, nootachtige smaak. Amandelijs past goed bij chocolade of achtere nootachtige smaken.

Naast bovengenoemde basisingrediënten kan plantaardig ijs ook gemaakt worden van cashewmelk, rijstemelk en sojamelk.

SPOILER: Ik mag alvast verklappen dat wij HEEL binnenkort met een nieuw ijsje op de markt komen… Iets met Coco Frost, chocola en een stokje… Stay tuned! Dit ijsje is goed verkrijgbaar in onze hoofdstad, vegan ijs Amsterdam.

Bronnen: Organic Authority, Viva las Vega’s