Wil je (vaker) plantaardig eten? Probeer het op deze manier!

In Blog

Je bent om. Je wilt beginnen met plantaardig eten. Maar, hoe begin je? Wij delen drie manieren hoe jij op een langzame manier kunt wennen aan het veganisme.

Voor sommigen onder ons werkt het om in één keer over te gaan naar een plantaardig dieet. Anderen doen dit liever wat minder drastisch en kiezen stukje bij beetje voor een nieuwe manier van eten. Er zijn verschillende manieren om te beginnen met plantaardig eten, zodat jij langzaam kennis kunt maken.

Vegan challenge

Een goede manier om kennis te maken met deze levensstijl is om mee te doen aan een challenge. Dit is een fijne stok achter de deur, want je hebt een goede reden om te vertellen waarom je even geen dierlijke producten eet. Ook is het een fijne gedachten dat je dit niet ‘alleen’ doet maar samen met een groep anderen die ook deze challenge volgen. De lengte van zo’n challenge varieert van één week tot veertig dagen.

Vegan at home

Voor veel beginnende vegans is het sociale aspect een dingetje. Hoe doe je dit wanneer je uiteten gaat of bij vrienden en familie bent uitgenodigd? Thuis heb je het makkelijk in de hand: gewoon geen dierlijke producten kopen. Buiten de deur ontkom je meestal niet aan (vervelende) discussies met familieleden en ongemakkelijke momenten in restaurants. Een stuk eenvoudiger is om te kiezen voor een vegetarische optie. Vegan at home is een perfecte manier om langzaam te wennen aan deze nieuwe manier van eten. Zodra je het thuis in de vingers hebt, zul je merken dat het buitenshuis ook makkelijker gaat.

Vegan tot 6

Ontbijt en lunch gaat goed, maar het avondeten vind je soms lastig. Wanneer je uiteten gaat of wanneer vrienden en familie bij jou over de vloer komen. Wát ga je voor vegan gerecht op tafel zetten? Vegan before 6 is een goede manier om langzaam te weten aan deze levensstijl. Zo hoef je niet in één keer ‘over’, maar eet je ’s avonds bijvoorbeeld nog vegetarisch. Je zult merken dat wanneer je ontbijt en lunch onder de knie hebt, avondeten snel volgt.

Op zoek naar lekkere recepten? Wekelijks maken wij gerechten die wij deze op de website. Van vegan ontbijt tot lunch en van lekkere desserts tot avondgerechten. Ook op onze Instagram vind je genoeg inspiratie!

Recent Posts