Wat is een ‘Whole Food Plant-based’ dieet?

In Blog

Zoveel mensen, zoveel manieren van eten. Binnen de plantaardige diëten heb je de whole food plant-based dieet. Benieuwd wat je eet en wat niet en waarom? Je leest dat hier.

Verschil vegan en whole food plant-based

Wat is dan het verschil tussen vegan en een whole food plant-based dieet?  Beide manieren van eten vermijden dierlijke producten. Het grote verschil is dat iemand die een whole food plant-based dieet volgt, vermijdt bewerkte producten zoals olie, witte bloem en witte, geraffineerde suikers. Zij kiezen voor hele producten. In plaats van olijfolie kiezen zij voor de hele olijf.

Veganisten vermijden ook dierlijke ingrediënten. Denk hierbij aan vlees, vis, eieren, zuivel, honing, kaas en melk. Een veganist gaat verder dan ‘alleen’ plantaardig eten: het is een levensstijl waarbij ze niet gebruik maken van dierlijke producten zoals leer, wol en honing. Ook producten die op dieren worden getest zijn niet vegan zoals bepaalde cosmetica en schoonmaakartikelen.

Wat eet je dan wél?

Eigenlijk heel simpel: hele, onbewerkte  plantaardige producten. Dit zijn verse groente, fruit, peulvruchten, bonen, hele granen, noten, zaden en kruiden. Het is niet zo dat mensen geen vet eten, omdat zij –niet zoveel- olie gebruiken. Dit is niet helemaal waar. Bij dit dieet krijgen zij hun vet uit andere bronnen zoals avocado’s, zaden, noten (amandelen!) en, jawel, kokosnoten.

Bron: Nutrition Studies, The Green Creator

Recent Posts