Tips voor ijs glutenvrij

In Blog

Zin in een ijsje maar kun je niet tegen gluten? Ook bij het eten van ijs moet je hier rekening mee houden. Ijs glutenvrij hoeft niet ingewikkeld te zijn, kijk maar naar deze tips.

Ijs glutenvrij van Abbot Kinney’s

Het ijs van Abbot Kinney’s is zowel lactosevrij als glutenvrij. Ijs voor iedereen dus.

Coco Frost

Coco Frost is gemaakt van kokos en bevat geen gluten. We hebben dit schepijs in verschillende smaken: Coco Frost Naturel, Coco Frost Strawberry, Coco Frost Cacao en Coco Frost Vanille.

Coco Frostick

Liever glutenvrij ijs op een stokje? Geen probleem. De Coco Frostick is gemaakt van kokosmelk omhuld met donkere chocolade. Een echte treat!

Almond Frostick

Nieuw is onze Almond Frostick, heerlijk amandelijs omhuld met pure chocola en amandelnootjes.

ijs glutenvrij

Glutenvrij ijs bij een ijssalon

Eet je graag ijs glutenvrij bij een ijssalon? Dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Vraag naar de allergenenkaart of naar de ingrediënten die in de verschillende ijssoorten zitten. Heb je een zware glutenallergie dan moet je rekening houden met kruisbesmetting. Kijk en vraag of er een schone lepel wordt gebruikt. Kruisbesmetting ontstaat wanneer de lepel van de ene ijsbak naar de andere gaat, zonder dat de lepel goed wordt schoongemaakt. Ook kan er boven het glutenvrije ijs kruimels vallen van hoorntjes of ander ijs waar bijvoorbeeld koekjes inzitten.

Glutenvrije ijshoorntjes

Ijs glutenvrij op een knapperig hoorntje maakt het helemaal af. Helaas zijn vaak de ijshoorntjes niet glutenvrij én niet vegan. Is er geen glutenvrij ijshoorntje aanwezig in de ijssalon? Neem het dan zelf mee of kies voor een bakje.

Eet jij glutenvrij? En wat is jouw beste tip voor glutenvrij is? Laat het weten via Facebook en Instagram

Recent Posts