Meet the team: Chiara, product- & conceptontwikkelaar

In Blog

Benieuwd wie er bij Abbot Kinney’s werken en wat wij precies doen? Welkom bij ‘Meet the team‘! We beginnen met Chiara, zij is onderdeel van het R&D-team. Het is haar missie om de lekkerste, plantaardige zuivelalternatieven te ontwikkelen.

Naam: Chiara Marino  Functie: Product & concept developer Werkt bij Abbot Kinney’s sinds: september 2017

Hoe zou jij jouw rol omschrijven bij Abbot Kinney’s?

‘Ik doe onderzoek naar nieuwe producten. Niet alleen achter mijn computer, maar ook in het Abbot Kinney’s Lab. Wij hebben daar een keuken waar we op kleine schaal testen doen. Daarnaast verbeter ik de producten uit het huidige assortiment. Ik ontwikkel nieuwe producten en zorg ervoor dat onze yoghurt- of ijsproducent dit kan gaan uitvoeren. Het is namelijk een verschil of wij het hier in de keuken maken of dat het op grote schaal wordt geproduceerd.’

‘Het onderzoek gedeelte is breed binnen mijn functie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie, ik kijk naar andere merken en ik organiseer een consumentenonderzoek. Ik ga dan met hen om de tafel zitten: ‘wat vind je lekker aan het product, wat kunnen we verbeteren?’. Het is belangrijk om de behoefte van de consument in kaart te brengen. Dit kunnen we vertalen naar onze producten.’

‘Als wij een nieuw product ontwikkelen, bijvoorbeeld een nieuwe variatie yoghurt, dan zit daar ook een stuk ingrediëntenonderzoek bij. Welke ingrediënten kunnen we gebruiken om deze yoghurt te maken. We bouwen de receptuur. We beginnen soms wel met vijftig recepten en strepen steeds meer af. Uiteindelijk komt daar één lekker recept uit. Het is trail and error.’

Waarom ben jij hier gaan werken?

‘Ik kende Abbot Kinney’s omdat ik zelf geen melkproducten eet, ik heb een lactose intolerantie. Tijdens mijn opleiding deed ik een afstudeeropdracht voor dit bedrijf. Nadat het project klaar was, dacht ik: ‘Hoe leuk zou het zijn als ik hier kan werken?’. Dit was precies wat ik in gedachten had als eerste baan. Het is een bedrijf dat maatschappelijk betrokken is en een missie heeft. Daar kan ik mij in vinden.’

 

chiara abbot kinney's

Wat vind jij het allerleukste aan jouw functie?

‘Dat ik nieuwe dingen bedenk. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn in de keuken. Ik zit niet 24 uur per dag achter mijn laptop. Ook is dit een uitdagende functie. Plantaardige zuivelproducten zijn nog best beperkt, er kunnen nog zoveel dingen ontwikkelt worden! Daarom is mijn functie nooit saai.’

Wat is jouw droom product om te ontwikkelen voor Abbot Kinney’s?

‘Ik wil een nieuwe soort Coco Start ontwikkelen. Een product dat toegankelijk is voor iedereen en dat super lekker is. Een product dat niet alleen wordt gegeten door mensen die plantaardig eten, maar ook door mensen die niet eens weten dat het een vegan product is. Ik wil mensen overtuigen van de smaak en de lekkere textuur.’

Wat is jouw favoriete product van Abbot Kinney’s en waarom?

‘Ah dat vind ik heel moeilijk. Ik vind zoveel lekker. Als ik moet kiezen, ga ik voor de Coco Frost Cocoa. Ik hou erg van chocola en als ik zoet eet, is het altijd iets met chocola. Ik zou dit ijsje iedere dag kunnen eten. Lekker met aardbeien, bijvoorbeeld. De cacao is erg goed.’

AK-Chiara

Wat eet jij het allerliefst?

‘Ik hou van heel veel lekkere dingen. Als ik móet kiezen, ga ik voor de Italiaanse keuken. Dat kan ik iedere dag eten. Een simpele pasta met cherrytomaten, basilicum en olijfolie. Ik gebruik dan goede ingrediënten zoals verse pasta en zoete tomaten. Meer heb je niet nodig voor een lekkere maaltijd.’

Wat doe jij graag in jouw vrije tijd?

‘Alles wat met eten te maken heeft. Ik sta graag in de keuken of ik ga uiteten met vriendinnen en ontdek nieuwe tentjes. Na al het eten moet ik ook gaan sporten. Ik doe aan fitness en boksen. Oh en karaoke zingen met collega’s!’

Recent Posts