Coconut bowl van Plant Ahead

In Blog

Waarom zou je uit een saaie kom eten wanneer je hiervoor een coconut bowl kunt gebruiken? Dit is niet alleen Instagram-waardig, om nog een andere reden is het een goed idee om te kiezen voor een coconut bowl.

Coconut bowls zijn duurzaam

Kokosnoten groeien over de hele wereld. Dat het een populair product is, weten we inmiddels want de supermarkt ligt vol met producten waarin kokosnoten worden verwerkt. De kokosnootschil wordt gezien als een afvalproduct dat wordt verbrand. Dit zorgt voor een bijdrage aan de uitstoot van CO2 wat slecht is voor onze planeet en voor de gezondheid van mens en dier. Daarnaast is het natuurlijk zonde om zo’n ‘afval’ product te verbranden, terwijl je het kunt goed kunt gebruiken.

Eco-vriendelijke start-up

Voor de winactie die wij organiseren om de nieuwe Almond Start te vieren, slaan wij de handen in één met Plant Ahead. Samen met een partner in Vietnam verzamelt Plant Ahead kokosnootschillen en geven zij die een nieuw leven als een duurzame bowl. Net zoals wij is Plant Ahead een eco-vriendelijke start-up. Zij doen niet aan ‘cheap & cheat’, wat inhoudt dat ze kiezen voor goede kwaliteit voor een goede prijs voor iedereen. Dus ook voor de boeren in Vietnam. Voor de lokale bevolking hebben palmbomen een speciale plek in hun culturele en economische leven. Het is een export product dat veel lokale banen oplevert, dat zorgt voor een goede economie. De lokale partner en de ambachtslieden die de bowls bewerken en ontwerpen krijgen daarom goed betaald voor het mooie werk dat zij doen. Hiermee draagt Plant Ahead een steentje bij aan de ontwikkeling van Vietnam.

coconut bowlWin twee coconut bowls met twee lepels

Let’s Plant Ahead!

Als je ons op Instagram volgt, dan heb je vast gezien dat wij al een aantal maanden gebruik maken van de bowls van Plant Ahead. Niet alleen voor het ontbijt kun je het gebruiken, maar ook voor salades, noodles en… als plantenpot! Om de lancering van de nieuwe Almond Start te vieren, mogen wij namens Plant Ahead 15×2 baby coconut bowls met twee lepels weggeven. Meedoen is hartstikke simpel. Haal De Almond Start bij jou uit de winkel. Op de verpakking zit een sticker met daarop een code. Vul deze code in op de winpagina op onze website. Je krijgt van ons een mail ter bevestiging. Op 21 januari 2019 worden de winnaars bekend gemaakt en wie weet ben jij dan in het gelukkige bezit van twee coconut bowls.

Kun je niet zolang wachten? Speciaal voor jullie heeft Plant Ahead een kortingscode gemaakt waarbij je 10% korting krijgt op de gehele collectie. Naast bowls vind je ook bamboe rietjes en eetstokjes. Gebruik hiervoor de code abbotkinneys10

Graag zien we jou creaties die jij serveert in een bowl via Instagram en Facebook. Gebruik hiervoor #abbotkinneys zodat we het kunnen vinden.

Recent Posts