Almond Start – Alles wat je wilt weten over dit product

In Blog

De Almond Start is een product waar wij trots op zijn. En daarom is het de hoogste tijd om alles ins- and outs te vertellen over dit plantaardige alternatief voor yoghurt. Wat is er zo bijzonder aan de Almond Start en waar komen de amandelen vandaan?

De allereerste amandel ‘yoghurt’ van Europa

Om meteen met de deur in huis te vallen: de Almond Start is géen Coco Start en bevat dus geen kokosmelk. Wanneer je de Almond Start koopt en een volle, romige kokossmaak verwacht, moeten wij jou teleurstellen. De basis van de Almond Start zijn amandelen. Heel veel amandelen. Dat maakt het product zo speciaal. De Almond Start is zelfs de eerste van Europa. How about that?! De yoghurt, gemaakt van amandelen, is smeuïg, zacht en heerlijk fris. Het heeft een milde nasmaak van echte noten.

From Sicilië with love

De noten dus, deze komen uit Sicilië. Deze biologische Siciliaanse Tuono amandelen hebben een fijnere smaak dan de amandelen uit Spanje of Californië die je vaak tegenkomt in de winkels. In september worden de amandelen geoogst, gekraakt en geblancheerd om hen te ontvellen. Door de amandelen heel fijn te malen en water toe te voegen krijg je ‘amandelmelk’. Van deze ‘melk’ maken wij een plantaardig alternatief voor yoghurt. Wist je dat onze Almond Start voor 15% uit amandelen bestaat? Dat is drie keer meer dan bij een amandelmelk die je in de winkel koopt.

Meer amandelen zorgen voor een lekkerdere yoghurtbeleving dan water (of amandelmelk). Om een voorbeeld te geven hoe rijk de Almond Start is in vergelijking met andere amandel yoghurt alternatieven: de Alpro Natuur met Amandelen bevat slechts 1,3% amandelen en de Soja-Amandel van Provamel 2%. Naast dat wij dus meer amandelen in onze Almond Start stoppen, is het product vrij van zuivel, gluten, suiker en soja.

breakfast abbot kinney'sPowerfood

Zoals je gewend bent van Abbot Kinney’s gebruiken wij simpele, biologische en plantaardige ingrediënten. Zo ook voor de Almond Start. Dit product bestaat uit vier ingrediënten: water, amandelen 15%, verdikkingsmiddel (tapiocameel) en yoghurtculturen. We voegen geen suiker, zoetstoffen of andere rotzooi toe waar jouw lichaam niks aanheeft. Waarom zouden we dat ook doen, als onze biologische Sicliaanse Tuono amandelen al zo lekker smaken?

In amandelen zitten veel onverzadigde vetten. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van (ongezouten) amandelen of andere noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten (Voedingscentrum). Bijna alle voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat elke dag een handje noten eten een goed idee is. 15 gram per dag zou samen hangen met ongeveer 20% risico verlaging op bepaalde hartziekten. Wist je dat in 100 gram Amandel Start 15 gram amandelen zit? Wat een toeval..

Combinaties met de Almond Start

De Almond Start is lekker om puur te eten, maar er zijn 101 combinaties waarbij de Almond Start nóg lekkerder smaakt. Wie dat het beste weet? Het team van Abbot Kinney’s natuurlijk. Binnenkort delen wij hier onze tips. Opzoek naar lekkere recepten met de Almond Start? Dat vind je hier. Klik hier voor meer informatie over onze Almond Start.

Recommended Posts