Alles over de vegan yoghurt culturen van Abbot Kinney’s

In Blog

Surprise, surprise: al onze producten zijn plantaardig. Dat plantaardig eten goed is, weet je inmiddels (hopelijk) wel. Ben je benieuwd naar de details wáarom dit zo goed is voor jouw gezondheid, de medemens, de dieren en het milieu? Lees dan dit artikel door. Al onze ingrediënten zijn veganistisch, dus ook de yoghurtculturen. Je leest hier hoe dat precies zit met onze vegan yoghurtculturen.

Wat is een yoghurt cultuur?

Yoghurt is een gefermenteerd melkproduct: door de werking van bepaalde bacteriën verandert melk naar yoghurt. Door yoghurtculturen toe te voegen, dat is in dit geval een mengsel van bacteriën, wordt de melk zuur gemaakt. Binnenkort lees je hier een uitgebreid artikel waarin wij uitleggen wat fermentatie doet en waarom dit zo gezond is.

De yoghurtculturen spelen een belangrijke rol in de producten van Abbot Kinney’s. De Coco Start heeft hierdoor een romige smaak en de Almond Start krijgt een frisse kick. Zonder deze culturen is het onmogelijk om plantaardige kokos- en amandelyoghurt te maken.

Vegan yoghurt culturen

De Coco Start en Almond Start bevatten klassieke culturen die over de hele wereld wordt gebruikt om yoghurt van te maken. De producten die wij aanbieden zijn plantaardige alternatieven voor yoghurt, dus het zijn gefermenteerde voedingsmiddelen.

Om onze producten te maken, voegen wij vier soorten plantaardige yoghurtculturen toe. Dit zijn: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus en Bifidus lactis. De eerste twee zetten de suiker in de kokos- of amandelmelk om in zuur en zorgen voor een mooi en vol textuur. De laatste twee zijn probiotica, bacteriën waarvan veel voedingsdeskundigen zeggen dat ze goed zijn voor jouw darmen. Het verschil is dat wij veganistische yoghurtculturen gebruiken die op een plantaardige bodem worden gekweekt en niet op lactose. Zo blijven onze producten volledig plantaardig en lactosevrij.

Zelf maken

Dat kan! Wij delen het recept om zelf kokosyoghurt te maken. Het is wel slim om na te gaan of de yoghurtculturen vegan zijn, mocht je graag een 100% plantaardige yoghurt willen maken. Enjoy!

Recommended Posts