5 redenen om amandelen te eten

In Blog

Wij zijn gek op amandelen. Niet alleen verwerkt in de Almond Start, maar ook als snack. Wist je dat amandelen de ‘koning onder de noten’ worden genoemd? Je leest hier waarom.

Fun fact: amandelen zijn eigenlijk helemaal geen noten, maar zaden. De zaden komen van de amandelboom en ze zijn familie van perziken en abrikozen.

Vol met vitaminen en mineralen

Amandelen zijn een goede bron van vitamine E. Deze vitamine houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Amandelen bevatten weinig verzadigd vet en veel gezonde onverzadigde vetten. 80 gram amandelen leveren de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine E. Verder zit de amandel ook vol met vitamine B2 en B11.

90 gram amandelen zorgen ervoor dat je de ADH aan mangaan binnenkrijgt. Andere mineralen die in de amandel zitten, zijn (hou je vast): magnesium, seleen, zink, ijzer, koper, kalium en fosfor.

Voor slimme hersenen

Amandelen bevatten dus veel voedingsstoffen. Deze helpen ook voor de ontwikkeling en de gezondheid van het menselijk brein. Dit komt omdat amandelen twee essentiële voedingsstoffen bevatten voor de hersenen: riboflavine (vitamine B2) en L-carnitine. Dit laatste verhoogt de hersenactiviteit, waardoor er nieuwe zenuwbanen worden aangemaakt.

Goed voor de darmen

Amandelen zijn rijk aan vezels. Zo helpt dit bij spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang, zoals obstipatie. Amandelen bevatten weinig koolhydraten en veel eiwitten en vezels. Hierdoor geven amandelen je een verzadigd gevoel, waardoor je minder gaat snacken en dus minder calorieën eet.

Voor een goede cholesterolbalans

Regelmatig eten van amandelen draagt bij aan een verhoogd gehalte goede cholesterol (HDL) en verlaging van het slechte cholesterolgehalte (LDL). Deze balans is belangrijk voor een gezond cholesterol.

Bescherming bij diabetes

Amandelen zijn gezond voor mensen met suikerziekte, omdat ze helpen de reactionaire stijging van de glucose- en insulinespiegels na de maaltijd te reguleren. Diabetici hebben vaak last van gevaarlijke pieken in de bloedsuikerspiegel na een grote maaltijd of een maaltijd met onverwacht veel suiker. Amandelen beschermt dat. Volgens dit onderzoek helpen amandelen bij het reguleren van de opname en verwerking van glucose, waardoor het proces soepeler en veiliger verloopt.

Bronnen: Gezondheidsnet, Mens en Gezondheid, Tandfonline, Siencedirect

Recommended Posts