Onze belofte

Bij Abbot Kinney’s maken we lekkere plantaardige producten van de allerbeste ingrediënten. Dat smaakt het best, en is voedzaam en goed voor je. Onze producten zijn gemaakt van de beste ingrediënten die we kunnen vinden. Daarom komt onze kokosmelk uit Sri Lanka, de Tuono amandelen uit Sicilië en Alfonso mango’s uit India. We gebruiken zo weinig mogelijk ingrediënten, nooit onnatuurlijke toevoegingen en doen ons best om het zo verantwoord mogelijk te produceren.

Dat is Abbot Kinney’s: lekker, voedzaam en plantaardig!

Het verhaal

Lang, lang geleden, in het jaar 2014 om precies te zijn, waren er eens twee ondernemende kerels, Gijs en Jimme. Ze kenden elkaar van een ondernemersclub, en waren op zoek naar een idee om voor zichzelf te beginnen toen iemand ze een recept voor kokosyoghurt liet proeven. Het product was overgewaaid van Abbot Kinney Boulevard in Los Angeles. Het was yoghurt, maar voller en zachter en vreselijk lekker.

Het was liefde op het eerste gezicht. De yoghurt was simpel, lekker en verantwoord, en de boys besluiten op onderzoek uit te gaan. Eerst naar Singapore, Thailand en Sri Lanka om alles te leren over kokosnoten en kokosmelk. Daarna volgden er eindeloze tests (en flauwe grappen) over bacterieculturen, fermentatietijden en temperaturen. Toen het beste recept gemaakt was kwam de echte romantiek van het ondernemerschap: om de beurt om vijf uur op om de eerste Coco Starts te maken, te testen en uiteindelijk te verkopen.

Verhaal 1

 

Verhaal 2

Verhaal 3

Al snel staan ze tot ‘s avonds laat samen cupjes te vullen om aan de groeiende vraag te voldoen. Als in 2015 de eerste groothandel zich meldt, is het hoog tijd om over te schakelen op machines. Gelukkig kan het complete simpele recept behouden blijven, maar wat een luxe…

In 2016 hebben de jongens hun nachtrust weer terug en inmiddels hulp van Margreet, Niels, Joppe, Quirine, Chiara en Anne-Marit. De producten liggen in honderden winkels in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland, Zweden en Griekenland. Naast vier soorten Coco Start, zijn er twee soorten Almond Start (gemaakt van amandelen), Coco Frost (naturel, aardbei, cacao) en Almond Frost. Het avontuur is nog lang niet voorbij!

Team

Gijs

Gijs is een echte Brabander. Hij is dol op eten, op avontuur en heeft het in zich om het met iedereen aan tafel gezellig te hebben. Passend bij zijn karakter is Gijs verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en de logistiek. In zijn vrije tijd houdt hij van een potje tennis, een speciaalbiertje en maakt hij graag zijn eigen kimchi, een Koreaans gerecht van gefermenteerde kool en groenten.

Gijs

Oprichter, Verkoop en Logistiek

Jimme

Jimme is in volgorde van belangrijkheid Bourgondiër, rekenmeester en rasondernemer. Een hongerige avonturier met een gedegen planning, dat zijn de beste natuurlijk. Als hij niet met Abbot Kinney's of met eten bezig is gaat hij graag zeilen, schaatsen of wielrennen. Wat een Hollander.

Jimme

Oprichter, Operatie & Financiën

Quirine

Content creëren voor zowel off- als online communicatie; dat is wat Quirine het liefst doet. Voor Abbot Kinney’s houdt ze je op de hoogte over het laatste nieuws rondom het merk, maar ook over de nieuwste ontwikkelingen binnen de (plantaardige) food scene. Naast haar werk voor Abbot Kinney’s heeft ze een vegan blog, reist ze graag de wereld over of bezoekt een festival.

Quirine

Content & Marketing Manager

Joppe

Joppe is de no-nonsense marketeer met een zachte G. Hij brengt je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Abbot Kinneys. Hij zegt graag ja tegen een goed glas wijn en van een culinair hoogstandje is die ook niet vies. Naast zijn eigen foodblog, is die veel aan het reizen en voor een potje sport kan je hem (bijna) altijd wakker maken. .

Joppe

Marketing Manager

Margreet

Margreet zet graag ieder puntje op de i bij de administratie, planning en logistiek, geen detail ontsnapt aan haar aandacht. Wanneer zij niet met Abbot Kinney’s bezig is, is ze wel ergens in de stad te vinden met een lekkere kop koffie en ze is altijd enthousiast te maken voor een etentje met een goed glas wijn.

Margreet

Operations

Niels

Continu verbeteren is het motto van Niels. Dit geldt zowel voor de kwaliteit van bestaande producten en processen als het ontwikkelen van nieuwe verrassende smaken en richtingen. “Biologisch” en “puur” zijn daarbij natuurlijk de sleutelwoorden. Mocht Niels niet met zijn hoofd in de plantaardige yoghurt (of zomers in het ijs) hangen dan is hij vast bezig met “crossfitten” of compenseert hij het sporten met een lekker IPA’tje!

Niels

Kwaliteit & Productontwikkeling

Anne-Marit

Anne-Marit is onze creatieveling; ze kan tekenen en ontwerpen als de beste! Naast verpakkingen bestuderen in de supermarkt houdt ze ook van koken, lekker eten en af en toe een festivalletje.

Anne-Marit

Verpakkingen & Grafisch ontwerp

Kalu

Kalu focust zich op de Franse biologische markt en op new business development; dat onderdeel is van zijn master (Globalisation and international trade). Naast zijn studie luistert hij graag naar rapper Kendrick Lamar, maar jazz is ook goed ;). Ook is het met deze heer altijd gezellig, want grapjes maken kan hij als de beste.

Kalu

Sales & New Business Development

Latysha

Latysha Brinkman is een gepassioneerd studente Foodtechnology aan Hogeschool Inholland. Het experimenteren met verschillende ingrediënten en het ontwikkelen van nieuwe plantaardige recepten is wat haar dagelijks bezighoudt. Naast haar studie is zij graag bezig met het poseren voor de camera als model. Verder is zij een echte levensgenieter dat geen nee zegt tegen een leuk feestje.

Latysha

Assistent Productontwikkeling

Chiara

Het ontwikkelen van nieuwe en vooral lekkere plantaardige alternatieven is Chiara’s dagelijkse passie. Zij focust zich van idee tot eetbaar product waarbij smaak, voedzaamheid, duurzaamheid en trends niet uit het oog worden verloren. Als ze niet bezig is met testen in L’Abb(ot) Kinney’s dan is ze in haar vrije tijd bezig met eigenlijk alles wat met eten te maken heeft.

Chiara

Concept & Productontwikkelaar