FAQ

Vind hier de meest gestelde vragen over gezondheid, ingrediënten en duurzaamheid. Staat je vraag of antwoord er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje via Contact.

Waar kan ik Abbot Kinney's kopen?

Gebruik onze Store Finder om een winkel te vinden bij jou in de buurt:

Gezondheid

Zijn plantaardige producten beter voor mij?

Het is niet zo zwart-wit. Een goed gevarieerd dieet zorgt ervoor dat je verschillende en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Vitamines, mineralen en vezels en meer van dat soort belangrijke dingen. Eiwitten kun je eten door bonen of linzen te eten bijvoorbeeld, of een biefstuk.

Toch is plantaardig eten om veel redenen een goed idee. Ten eerste is je lijf erop gebouwd om veel planten te eten. Al honderdduizend jaar loopt de menselijke machine op een dieet dat voornamelijk uit plantaardig voedsel bestaat. In Nederland eten de meeste mensen meer dan genoeg vlees, en veel mensen te weinig groente en fruit, zaden en granen. Daarnaast is het een stuk milieuvriendelijker om plantaardig te eten. De productie van yoghurtvervangers van kokos of amandelen produceert een stuk minder CO2 en methaan dan de yoghurt van melk van een koe uit de zuivelindustrie. Meer hierover lezen? Bekijk Your Guide to Good Food

Bij Abbot Kinney’s maken we lekkere plantaardige producten van de allerbeste ingrediënten. Dat is lekker, voedzaam en verantwoord en zorgt ervoor dat we niets onnatuurlijks hoeven toe te voegen.

Voegen jullie suikers toe aan jullie producten?

Onze Coco Start en Oat Start yogs bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. Alle suikers die je ziet in het voedingswaarde overzicht zijn suikers die van nature in de vruchten of planten aanwezig zijn. Ook voegen we geen suikers toe aan het fruit of fruitpurees die we gebruiken in onze producten.

Ons Coco Frost ijs bevat een beetje rietsuiker en glucosesiroop. Dit is gedaan voor de textuur van het ijs, want zonder een beetje suikers is ijs simpelweg niet schepbaar en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

IJs is natuurlijk een traktatie, dus verwen jezelf gerust, maar geniet met mate.

Wat voor soort suiker gebruiken jullie in het ijs?

Om mooi schepbaar ijs te maken is een 'droge' stof nodig om de productie soepel te laten verlopen. Wij gebruiken hiervoor een blend van biologische glucosestroop (mix van mais en agave) en rietsuiker. Zoals je misschien hebt gemerkt, is dat een andere bron dan we hiervoor gebruikten in onze Coco Frosts. De belangrijkste reden hiervoor is dat rietsuiker en glucosestroop voor een hogere 'droogte component' zorgen in de totale mix van ingrediënten dan hiervoor, waardoor het ijs nog beter geproduceerd kan worden. Ook is rietsuiker een veilig ingredient met betrekking tot allergenen.

We gebruiken alleen de beste ingrediënten waar we achter staan, en rietsuiker is al in ons midden sinds het begin van onze Frosticks.

Zijn de plantaardige yogs van Abbot Kinney's een volwaardige vervanging voor reguliere yoghurt?

Plantaardige yoghurtvervangers en yoghurt van koemelk zijn twee verschillende dingen. Het is misschien een beetje een open deur, maar yoghurt van koemelk is dierlijk, en yog van kokos of amandelen is plantaardig. Logischerwijs bevatten ze dan ook andere voedingsstoffen.

Het grootste verschil is dat onze plantaardige alternatieven voor yoghurt minder suikers bevatten en meer (plantaardige) vetten. Er is van nature minder calcium aanwezig in plantaardige yoghurtvervangers dan in reguliere yoghurt, maar in Coco Start en Almond Daily Delight zit van nature bijvoorbeeld veel meer magnesium. Het zijn dus geen één op één vervangers voor reguliere yoghurt, maar goed als alternatief te gebruiken.

Anders dan reguliere yoghurt zijn onze yogs plantaardig, vegan, paleo en van nature lactose-vrij.

Bevatten jullie verpakkingen Bisfenol A/BPA?

Nee, al onze cups zijn gemaakt van polypropeen en bevatten geen BPA/Bisfenol A. Polypropeen is gelukkig goed recyclebaar, dus recycle het alsjeblieft bij het plastic. Scheur eerst het verpakkingskarton los van de cup, deze kan bij het oud papier.

Ingrediënten

Kokosmelk

We hebben veel verschillende biologische kokosnoten geproefd, en wij vinden die uit de Filipijnen het lekkerst. Na ongeveer twaalf maanden is een kokosnoot rijp. Tijdens de rijping verdwijnt het kokoswater en zet het zich om in vruchtvlees (kokos) en vet. Als hij mooi donkerbruin is, en nog een beetje klotst, dan is de kokos op zijn allerlekkerst.

De rijpe kokosnoten worden geoogst door lokale boeren die met lange stokken waarmee ze de toppen van de boom kunnen bereiken. Vervolgens worden ze in de plaatselijke fabriek gekraakt, en vakkundig leeg geschraapt. Het vruchtvlees wordt drie keer geperst totdat er alleen nog droge kokos overblijft. Tenslotte wordt er een klein beetje water aan de droge kokosnoot toegevoegd om er romige heerlijke kokosmelk van te maken.

Amandelen

Abbot Kinney’s Almond Daily Delight is gemaakt van biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Deze hebben een delicatere smaak dan Spaanse of Californische amandelen die je in de meeste winkels tegenkomt. In september worden ze geoogst, gekraakt en geblancheerd om ze te ontvellen. Door ze heel fijn te malen en water toe te voegen krijg je ‘amandelmelk’, en daar maken we een plantaardig alternatief voor yoghurt van.

Yoghurtculturen

Coco Start, Almond Daily Delight en Oat Daily Delight zijn alternatieven voor yoghurt, en dus gerfermenteerd. Om ze te maken voegen we vier soorten plantaardige yoghurtculturen toe met de meest prachtige Latijnse namen. Hou je vast: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus en Bifidus lactis. De eerste twee zetten het suiker in de kokos-, amandel- of havermelk om in zuur en zorgen voor een mooi volle textuur, de laatste twee zijn probiotica, bacteriën waarvan veel voedingsdeskundigen denken dat ze goed voor je darmflora zijn.

Mango

De westkust van India is wereldberoemd om zijn mango’s. Het heeft een unieke combinatie van factoren: er is veel zon en veel regen, de vulkanische bodem zit vol met ijzer en de straffe zeewind brengt van alles met zich mee. De Alfonso mango’s die hier groeien zijn waanzinnig lekker. Ze zijn prachtig donkergeel van binnen, en zijn erg vezelrijk, en dat maakt natuurlijk mooie puree. Bovendien zijn ze heerlijk zoet en vol van smaak, perfect voor in onze Coco Start Mango

Cacao

De cacao in de Coco Frost is 100% biologisch en komt uit de Dominicaanse Republiek. De lekkerste die we hebben geproefd!

Aardbei

We gebruiken verse biologische aardbeien uit Spanje en Italië voor onze Coco Frost. Aardbeien smaken het best waar de zon schijnt, en daar is er meer dan genoeg van in het zuiden.

Tapiocameel

Tapiocameel wordt gemaakt van maniokwortel (ook wel cassave genoemd) en komt uit Vietnam. Het is een natuurlijk verdikkingsmiddel dat samen met de yoghurtculturen zorgt voor de mooie volle textuur van onze plantaardige yoghurt.

Johannesbroodpitmeel

Een johannesbroodboom is een pracht van een boom. Hij waaiert majestueus horizontaal uit en de peulen die eraan groeien zijn kleine kunstwerkjes zo mooi dat ze zijn. In Nederland is het helaas te koud voor ze, maar als je op vakantie gaat naar de Middellandse Zee dan kom je ze wel eens tegen. Van de pitten uit de peulen (denk aan een tuinboon) wordt meel gemaakt dat werkt als bindmiddel. En dat zorgt samen met de kokosmelk voor de romige textuur van onze Coco Frost.

Agavesiroop

Een agave is een plant die op een cactus lijkt, maar dat niet is. Er zijn heel veel verschillende soorten en de meeste zie je in Mexico. Er worden veel dingen gemaakt van agave waarvan tequila wel de bekendste is. Uit de nectar van de plant wordt agavesiroop gemaakt, een zoete suiker met een lage glycemische index (en dat is gunstig voor een stabiele bloedsuikerspiegel). Een beetje siroop in onze Coco Frost zorgt ervoor dat het schepbaar is.

Waarom zeggen jullie niet gewoon 'yoghurt'?

Dat zouden we zelf ook graag willen. Maar het woord 'yoghurt' is beschermd in Europa en mag alleen gebruikt worden voor een product dat van koemelk gemaakt wordt met yoghurtculturen. Wij vinden dat nogal vreemd. Het zijn juist de culturen die de yoghurt en de fris-zure smaak maken en niet of de melk uit een koe, of van een ‘noot’. Misschien als we later groot en sterk zijn, gaan we daar nog eens wat aan proberen te doen. Maar voor nu focussen waar we het beste in zijn: heerlijke plantaardige alternatieven voor zuivel maken.

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is kokos?

De biologische kokosmelk die we in onze producten gebruiken, wordt per schip vanuit Zuidoost-Azië naar Europa vervoerd. Om bij te dragen aan een duurzame supply chain, is Abbot Kinney’s aangesloten bij het GoodShipping Program. Het GoodShipping Program biedt bedrijven de mogelijkheid om containervervoer minder vervuilend te maken door een manier te gebruiken om de brandstofmix te veranderen. Meer informatie is te vinden op hun website: https://goodshipping.com/

Tot slot, gaat er niks verloren van de kokosnoot. De haren van de kokosnoot zijn sterk en taai, en daarom zijn ze populair als basis voor bezems en deurmatten. De kale schelp die overblijft wordt ook gebruikt om meubels van te maken, of verwerkt in triplex, kokosdoppen en potgrond voor in je tuin. In sommige gevallen worden ze verbrand en gebruikt als brandstof.

Verpakkingen

Waarom is jullie verpakkingsinhoud gewijzigd?

Om nog meer mensen te kunnen laten genieten van onze biologische plantaardige producten, zijn we op zoek gegaan naar het meest ideale portieformaat. Uit ons externe onderzoek bleek een verpakking kokos yog met 350gram de meest toegankelijke prijs/kwaliteit verhouding. Dus hier hebben we onze heerlijke range op aangepast, en hopen we dat nog meer mensen de switch kunnen gaan maken!

Is jullie Coco Greek Style veranderd? Hij heeft een nieuwe verpakking

We hebben onze Greek Style in een nieuw jasje gestoken, om de smaak van Griekse stijl yoghurt meer naar voren te laten komen. De yog zelf smaakt precies even lekker, hij zit alleen in een mooier jasje! Zo past ie ook beter tussen onze andere cups, en kun je onze producten beter terugvinden bij elkaar.

Hoeveel porties zitten er in een yog cup van 350gr?

Onze producten worden gemaakt van de meest pure ingrediënten, en alle kokos yogs bevatten een hoog percentage kwalitatieve kokosmelk, dus a little goes a long way! Een bakje van 125gr met bijvoorbeeld wat granola en fruit maakt een heerlijk vullend ontbijt, snack of toetje. Dus 1 cup staat gelijk aan 3 heerlijke porties.

Hoe duurzaam zijn jullie verpakkingen?

Het papier van onze verpakking is gemaakt van gerecycled karton. En papier recyclen, daar zijn we in Nederland best goed in. 85% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt.

Onze plastic cupjes zijn gemaakt van PP – polypropyleen. Dat is stevig, voedselveilig, en bovendien kun je het heel goed recyclen. We werken aan een cupje dat gemaakt is van geheel of gedeeltelijk gerecycled PP of PCR plastic. Als we het voor elkaar hebben, dan ben je de eerste die het hoort.

De sluiting van onze yog cups is gemaakt van aluminiumfolie. Voorheen zat er over de aluminium seal nog een plastic dekseltje op de yogs. Hier hebben we afscheid van genomen, omdat het enorm veel scheelt in plastic, en de aluminium seal goed in staat is om de verpakking af te sluiten voor een paar dagen! Gelukkig wordt aluminium goed gerecycled door afvalbedrijven.